Een romantisch hotel in Maastricht


Een sfeervol, romantisch hotel in Maastricht met een zeer persoonlijke sfeer en gastvrijheid, geboren uit een fascinatie voor Italië, Toscana en de Italiaanse Renaissance. Onder het motto “de eenvoudige kunst van het genieten” is voor u een sfeer gerealiseerd van een klein villahotel zoals er zo veel in Italië te vinden zijn, met alle kamers in Italiaanse stijl.

Hotel Botticelli

Het bijzondere en romantische luxe 3-sterren hotel omvat naast de receptie, een lounge en ontbijtsalon. De 18 tweepersoonskamers zijn verdeeld over twee panden: het oorspronkelijke wijnkoophuis en het achterhuis. In het wijnkoophuis werden vroeger bourgogne wijn geimporteerd en gebotteld.
Bij de realisatie van Hotel Botticelli zijn de authentieke elementen als schouwen, trappenhuis en geornamenteerde plafonds zoveel mogelijk behouden en in oude luister hersteld. De stijl en de inrichting van het hotel is geïnspireerd door de sfeer van de Italiaanse Renaissance. Met name in de toepassing van oude schildertechnieken als wassingen, trompe l’oeuils en sjablonen, maar ook in de speciaal ontworpen verlichtingsarmaturen. Kortom, alle benodigheden voor het bijzonder overnachten in Maastricht zijn in huis.

In het centrum van Maastricht

Hotel Botticelli is gevestigd in twee monumentale panden in het karakteristieke Jekerkwartier, hartje centrum, in de schaduw van de Sint Servaas basiliek en het beroemdste plein van Nederland, het Vrijthof. Het vroeg 18e eeuwse pand werd gebouwd als wijnkoophuis met een achterliggend pakhuis. De twee panden worden gescheiden door een romantische binnentuin. 

 

Kamers
Kamers
Arrangementen
Arrangementen
Binnentuin
Binnentuin